Gerard Snik OFFICINALIS
Homeopathie, Energetische en Natuurlijke geneeswijzen
Westervoort

 0263115740

info@officinalis.nl

ENERGETISCHE EN NATUURLIJKE GENEESWIJZEN 
GERARD SNIK   INFO

BIORESONANTIE  

ALLERGIE - HOOIKOORTSGLUTEN


Allergie, allergenentest, bioresonantie

WAT IS EEN ALLERGIE

Een hyperactief afweersysteem
Het menselijk lichaam beschikt over een zeer belangrijk afweersysteem. Hierdoor kan het reageren op allerlei aanvallen zoals bijvoorbeeld op die van bacteriën en virussen. Bij een allergie heeft het lichaam als het ware een hyperactief afweersysteem. Het lichaam reageert op een substantie waarop het niet zou moeten reageren, alsof het aangevallen wordt door negatieve belagers. En zet zijn beschermings mechanismen in.
Uitingsvormen van deze beschermings-mechanismen zijn het activeren van vocht- en slijmvorming (tranen, snotteren, zweten, diarree, overgeven etc), het activeren van ontstekingen zoals infecties van de huid en slijmvliezen (urinewegen, luchtwegen, darmkanaal) en andere reacties om de aanvaller zo snel mogelijk onklaar te maken en te verdrijven.

Allergische reacties
Een allergie kan allerlei reacties van het afweersysteem oproepen en uit zich daarom in allerlei verschillende vormen. Allergische reacties als vermoeidheid, duizeligheid, huiduitslag, jeuk, prikkelend of stekend gevoel, oedeem, flauwte, lopende neus of ogen, hoesten en niezen, slijmvorming, benauwdheid, hooikoorts, verkoudheden, astma, hoofdpijn, buikpijn, rommelige darmen, opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree, obstipatie, coeliakie, overmatig urineren, allerlei pijnen, zweten, hartkloppingen, hartritmestoornissen, koorts, anafylactische shock, gewichtverlies of –toename, depressie, hyperactiviteit, tics, concentratiestoornissen, stemmingswisselingen, slaapproblemen, etc, etc, etc.

Allergieën
De meest voorkomende en bekende allergieën zijn HOOIKOORTS (pollenallergie) en overgevoeligheid voor koemelk en lactose, eiwit, pinda en noten, tarwe en gluten, honden en katten, en huisstofmijt. In principe kan men op elke stof "allergisch" reageren. Men kan ook op stoffen reageren die als hypoallergeen worden gekenmerkt zoals bijv. rijst en soja.

Diagnose van een allergie
Medisch gezien wordt een allergie erkend wanneer het lichaam antistoffen (o.a. het IgE) aanmaakt en deze in het bloed terug te vinden zijn. Een allergie is deels via bloedonderzoek aantoonbaar! Wanneer er echter sprake is van een overmatige reactie van het lichaam op een onschadelijke en ongevaarlijke stof, zonder aantoonbare (terug te vinden in het bloed) betrokkenheid van het immuunsysteem, dan wordt gesproken van een niet-allergische gevoeligheid of intolerantie. Voor de patiënt maakt het niet uit of het een allergie of een overgevoeligheid is, de "verkeerde" reactie van het lichaam is lastig, pijnlijk, levensbepalend en soms zelfs levensbedreigend.

De Bioresonantie allergenentest
De Bioresonantie is een zeer snelle, patiëntvriendelijke, energetische testmethode waarmee "allergische" klachten, intoleranties en gevoeligheden op een eenvoudige pijnloze wijze uitgetest kunnen worden.
De Bioresonantie test de afwijzende "levensenergie" van het lichaam. Het is daarmee in staat reacties van het lichaam te testen die niet aantoonbaar zijn in het bloed. Het komt regelmatig voor dat andere en/of nog niet bekende gevoeligheden getest worden, welke bij de medische bloedtests voor allergieën niet naar voren kwamen.

Bij de Bioresonantie alergenentest wordt naast de algemene testampullen ook gebruik gemaakt van meer specifieke stoffen, producten en voedingsmiddelen. In een standaard "testampul appels" bijvoorbeeld, zitten weliswaar meerdere soorten appels verwerkt, maar het is niet altijd bekend welke soorten er in zitten. Vaak wordt de ene appelsoort wel verdragen en de andere soort niet. Of de reactie komt uiteindelijk niet door de appel zelf maar door stoffen die op de schil van de appel zitten zoals pesticiden, schimmelwerende middelen of het plastic van de verpakking. Het kan soms een hele speurtocht zijn om uit te vinden op welke stof/product het lichaam reageert. Daarom kan je therapeut vragen, om ook eigen producten mee te nemen (voedingsmiddelen, verzorgingsproducten, medicamenten die je gebruikt), om deze naast de algemene en specifiekere ampullen te kunnen testen.

Allergie, allergenentest, bioresonantie behandeling

BEHANDELING VAN EEN ALLERGIE

Wanneer een allergie, intolerantie of onverdraagzaamheid geconstateerd is, wordt aangeraden deze stoffen of producten te vermijden. Indien dit niet mogelijk is zoals bij hooikoorts, dan worden door de huisarts/specialist medicijnen voorgeschreven die de reacties van het hyperactieve afweersysteem onderdrukken of verzachten. Deze medicijnen moeten steeds weer gebruikt worden wanneer je in aanraking komt met de reactiestof.

Bioresonantie behandeling, vanuit de oorzaak van de klachten
De Bioresonantie benadert "allergische" klachten vanuit het hyperactieve afweersysteem. Dus niet alleen de "allergische" reactie wordt behandeld maar ook het hyperactieve afweersysteem, (de oorzaak) waardoor de "allergische" reactie ontstaan is. Door behandeling van de dieperliggende oorzaak kunnen de klachten uiteindelijk verdwijnen.

 

Afspraak maken!


ALLERGIE - HOOIKOORTS - GLUTENS
S
voor meer informatie
OFFICINALIS.NL

 

OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
U kunt ons volgen op facebook, google en instagram.