Gerard Snik OFFICINALIS
Homeopathie en Natuurlijke geneeswijzen
Westervoort

 0263115740

info@officinalis.nl

WERKWIJZE   SPECIALISATIE   TEAM   INFO

ALLERGIE   DARMEN   VIT.B12   VACCINATIESCHADE

VITAMINE TEKORT - B12 TEKORT - ZWANGERSCHAP


zwangerschap foliumzuur en vitamine b12

ZWANGERSCHAP,
FOLIUMZUUR EN VITAMINE B12 (TEKORT)

Bij de zwangerschap wordt extra foliumzuur geadviseerd om de kans op een "open ruggetje" te verkleinen. Maar de extra inname van foliumzuur kan bij een eventueel vitamine B12 tekort nadelig werken.

Foliumzuur is belangrijk voor de celdeling
Foliumzuur is o.a. belangrijk voor de celdeling, ons DNA. Wanneer de eicel en een spermacel samensmelten vinden er ongelooflijk veel celdelingen plaats. Het huidige medische advies voor het gebruik van foliumzuur tijdens de zwangerschap is, de eerste drie maanden. Dit advies is gebaseerd op het voorkomen van een open ruggetje. Met drie maanden zwangerschap is "je kindje" in basis aangelegd. Maar de groei tot een levensvatbaar mens betekent nog enorm veel celdelingen.

Foliumzuur en vitamine B12 tekort
Voor / tijdens iedere zwangerschap zou de vitamine B12 en de foliumzuurwaarde bepaald moeten worden. Vitamine B12 en Foliumzuur ondersteunen elkaar. Bij een tekort aan vitamine B12 en wel foliumzuur gebruik, kunnen namelijk ernstige gezondheidsproblemen ontstaan. Bij de moeder en de nog ongeboren baby.

Extra behoefte aan vitamine B12 tijdens of na de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap en borstvoeding verbruikt de moeder ±50% meer vitamine B12 dan normaal. Wanneer de opname van vitamine B12 al verminderd was, komt dit door de extra behoefte tijdens of na de zwangerschap plotseling sterk tot uiting.

Vitamine B12 belangrijk voor het ongeboren kind
Tijdens de zwangerschap wordt meer vitamine B12 verbruikt. Aanvulling is dan zeker nodig omdat een vitamine B12 tekort de kans vergroot op neurale buisdefect (open ruggetje of open schedeltje), vroeggeboorten, groeivertraging in de baarmoeder, miskramen en achterstand tot schade in de ontwikkeling van de hersenen.

Vitamine B12 belangrijk tijdens borstvoeding
Vitamine B12 (en foliumzuur) wordt meegegeven in de moedermelk. Een moeder die borstvoeding geeft heeft daarom een verhoogde behoefte aan vitamine B12 (en foliumzuur). Een vitamine B12-tekort tijdens de borstvoeding kan bloedarmoede en neurologische problemen geven, zowel bij de moeder als bij het kind. Door onvoldoende vitamine B12 in de moedermelk, loopt het kind risico op een vitamine B12-tekort.

Gerard Snik, advies b12 bij zwangerschap

Advies voor de vrouw
Laat bij een zwangerschap(wens) in ieder geval de waarden van foliumzuur en vitamine B12 controleren, voordat je begint met de inname van deze vitaminen.
Andere B-vitaminen en een aantal mineralen zijn ook van belang.
Begin ruim (minimaal een maand) voor de eisprong (ovulatie) en gebruik het gedurende de hele zwangerschap.

En de man!
De zaadcel (sperma is miljoenen zaadcellen in zaadvocht) moet een ware overlevingsstrijd leveren om bij de eicel te komen. Het advies voor een gezonde leefstijl, met daarbij voldoende inname van vitamine en mineralen via voeding of supplementen, is daarom bij een zwangerschapswens, ook voor de man aan te bevelen.
Weetje:
De eicel wordt elke maand gerijpt. De rijping van een zaadcel duurt ongeveer 6 weken.
De leefstijl van de man tijdens de carnaval bepaald de kwaliteit van zijn zaad tijdens de Paasdagen.

 

Afspraak maken!


VITAMINE TEKORT - B12 TEKORT - ZWANGERSCHAPS
S
voor meer informatie
OFFICINALIS.NL

 

OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
U kunt ons volgen op facebook, google en instagram.