OFFICINALIS
Natuurgeneeskunde Westervoort

HOME   SPECIALISATIE  BEHANDELING   TEAM   INFOALLERGIE

gluten/coeliakie


VOEDING
darmen


Vitamine B12


VACCINATIE
schade

MEDICATIE
schade

 

DE DARMEN ALS BASIS VOOR GEZONDHEID


Wanneer men aan de maag of darmen denkt, brengt menigeen dit slechts in verband met symptomen zoals bijvoorbeeld verstopping, diarree, winderigheid, maagzuur en buikpijn, of met aandoeningen als maag- en darmzweren en aambeien. De maag en darmen zijn onderdeel van ons spijsverteringsstelsel. Ons spijsverteringsstelsel is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat het voedsel wordt verteert, dat de hierdoor vrijgekomen voedingsstoffen worden opgenomen en dat de overgebleven restanten als ontlasting uw lichaam weer verlaten.

Veel mensen staan niet stil bij hoe belangrijk ons eet- en leefpatroon op de lange duur is. De gedachte is vaak "wie dan leeft, wie dan zorgt". Veel gezondheidsklachten zijn gerelateerd aan leefstijl.

De darmen als spijsverteringsorgaan
Problemen in de darm kunnen ontstaat door een verkeerd voedingspatroon, verteringsproblemen (te weinig maagzuur, onvoldoende galzuren, onvoldoende pancreasenzymen productie) en obstipatie. Maar ook door het innemen van onvoldoende specifieke voedingsvezels, een tekort aan mineralen (verkeerde zuurgraad), te haastig eten zonder goed te kauwen, onvoldoende waterinname en het eten van de verkeerde soorten eiwitten, koolhydraten en vetten. Dit leidt tot een verstoord eco-milieu in de darmen.

Wanneer de spijsvertering verstoord is, worden voedingsstoffen minder goed opgenomen en kunnen ziektekiemen, gifstoffen, gistings- en rottingsmetabolieten (zoals ammoniak) door het lichaam verspreid worden. Bij veel mensen is de spijsvertering verstoord waardoor klachten kunnen ontstaan zoals; huidziekten, hoofdpijn, vermoeidheid, stemmingsveranderingen, lusteloosheid, reumatische aandoeningen, hormonale klachten, leverklachten, etc.

De darmen en uw afweer
De darmen doen meer dan verteren! In de darmen zit namelijk ook een zeer belangrijk deel van het immuunsysteem. In de darmen komen namelijk tal van stoffen binnen. Dat zijn niet alleen voedingsstoffen, maar ook bacteriën en virussen. De darm moet steeds beslissen welke stoffen goed zijn en moeten worden opgenomen, en welke stoffen juist onschadelijk gemaakt moeten worden en verwijderd. Het verdedigen tegen bacteriën en virussen is ook een heel belangrijke taak van de darmen.

Bioresonantietest; Werken aan uw gezondheid
Een goed functioneren van de darmen is de basis van uw gezondheid en weerstand. Het goed functioneren van de darmen bepaalt voor een groot deel of we een gezond gewicht hebben, hoe onze stemming is, hoe gezond onze huid eruit ziet, of we ons sterk en energiek voelen en hoe goed we met stress kunnen omgaan.

Wij werken aan gezondheid; samen met u zoeken wij naar de voor u beste methode om uw darmen in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen. Met de bioresonantietest kunnen wij oorzaken van eventuele klachten en problemen opsporen. Vanuit de testresultaten geven wij u een persoonlijk en gedegen advies.

 

Afspraak maken!


OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem, Gelderland), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
Wij bieden als extra service: webshop.officinalis.nl. U kunt ons volgen op facebook, linkedin en google+.