Gerard Snik OFFICINALIS
Homeopathie en Natuurgeneeskunde Westervoort

 0263115740

info@officinalis.nl

SPECIALISATIE   BEHANDELING   TEAM   INFO

HOMEOPATHIE   BIORESONANTIE  OVERIGE   

INFORMATIE - BEHANDELING

homeopathie

WAT IS HOMEOPATHIE

Een natuurlijke geneeswijze die al eeuwenlang zijn werking bewijst
In de volksmond staat Homeopathie voor natuurlijke middelen. Dit klopt niet helemaal. De Homeopathie maakt gebruik van "biologische" bronnen (plantaardig, dierlijk e.a.), maar de basisgedachte waar vanuit een middel wordt voorgeschreven en de wijze van bereiding, maakt de behandelmethode tot Homeopathie.

Genezen met het gelijksoortige
Wanneer u het warm heeft en een koude douche neemt, dan geeft dit een tijdelijke verkoeling, maar na enige tijd krijgt u het opnieuw warm. Neemt u nu een warme douche dan krijg u het allereerst warmer, maar daarna volgt een langdurige verkoeling. Dit is het principe Similia Similibus Curentur, oftewel een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde (soort) verschijnselen te genezen. De Homeopathie is gebaseerd op dit principe. De Homeopathie schrijft (zeer kleine hoeveelheden van) een middel voor, die bij gezonde mensen juist de klachten of overeenkomende ziekteverschijnselen zouden doen ontstaan. Het natuurlijk herstel, het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt hierdoor geactiveerd waardoor het lichaam uiteindelijk zelf de klachten geneest.

De reguliere benadering van klachten is in veel opzichten het tegenovergestelde van Homeopathie. Wanneer u bijvoorbeeld met ernstige hoofdpijnklachten naar de huisarts gaat, schrijft deze een pijnstiller voor. De pijn wordt onderdrukt en u voelt zich snel weer beter. Zolang u het middel gebruikt is de pijn weg. Maar wanneer het lichaam niet overgaat tot zelfgenezing, zal de hoofdpijnklacht steeds terug blijven komen.

DE KRACHT VAN EEN HOMEOPATHISCH MIDDEL

homeopathisch middel

Volgens S.C. Hahnemann, de grote grondlegger van de Homeopathie, zit de kracht van een substantie niet in het stoffelijk materiaal, maar in de energie van deze substantie. Dit vormt het grootste struikelblok voor wetenschappers. Zij zijn namelijk gewend te denken dat de werkzaamheid meetbaar is door hoeveelheid en volume, en niet door de kracht van de energie.

Potentieren oftewel schudden en verdunnen
Een Homeopathisch middel wordt gemaakt uit "biologische" bronnen (plantaardig, dierlijk, ziekteverwekker, vaccinatie, medicatie, etc) middels potentieren, oftewel schudden en verdunnen. Allereerst wordt uit vers biologisch materiaal dat geconserveerd wordt met alcohol, de zogeheten moedertinctuur geproduceerd. Hierna wordt deze moedertinctuur verdund en geschud, zo ontstaat de eerste potentie. Dit schudden is zeer belangrijk omdat daarmee de energie in de oplossing wordt gebracht. Met het schudden wordt de energie van de natuurlijke substantie los gemaakt en versterkt.

De Homeopathie heeft verschillende potenties waarmee de gradaties van verdunning aangegeven wordt. Hoe hoger de potentie, hoe sterker de werking. Afhankelijk van de eigen levenskracht van een patiënt schrijft de Homeopaat een bepaalde potentie van een middel voor.

 

Afspraak maken!


INFORMATIE - BEHANDELINGS
S
voor meer informatie
OFFICINALIS.NL

 

OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
U kunt ons volgen op facebook, google en instagram.