Gerard Snik OFFICINALIS
Homeopathie en Natuurlijke geneeswijzen
Westervoort

 0263115740

info@officinalis.nl

WERKWIJZE   SPECIALISATIE   TEAM   INFO

HOMEOPATHIE   ENERGETISCHE-THERAPIE   BIORESONANTIE   OVERIGE

DORN BREUSS VITAMINE advies


Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking heeft wel eens te maken met nek-, schouder- of rugklachten. Ruim 400.000 mensen hebben hiervan een chronische variant. Ook steeds meer kinderen worden met rugklachten geconfronteerd.

DORNTHERAPIE

dorntherapie

Een zachte gewrichts- en wervelkolom-correctie
Met de Dorntherapie is het mogelijk nek-, schouder- en rugproblemen te verhelpen met relatief eenvoudige behandelingen en oefeningen. Tevens heeft de Dornmethode een positief effect op de beweeglijkheid van de gewrichten.

Correctie van beenlengte verschil
De basis van de Dornmethode is altijd een correctie van beenlengteverschil. De benen zijn de steunpilaren van het bekken. Als deze steunpilaren ongelijk in lengte zijn, ontstaat er een bekkenscheefstand, wat vaak weer leidt tot heiligbeen-verschuivingen, (hierop staat de wervelkolom) etc.
De oorzaken van ongelijke benen kunnen bijv. een val, vertillen, veel aan een kant dragen van de boodschappentas, verkeerd bewegen maar vooral ook gewoon het zitten zijn.

Correctie van gewrichten en wervelkolom
De Dornmethode is een zeer vriendelijke manier om gewrichten en wervels in hun oorspronkelijke stand terug te brengen. Om pijn en blokkades in deze gebieden te verhelpen.
De therapeut begeleidt op een zachte wijze de gewrichten en de wervels weer op hun ideale plaats. Een belangrijk uitgangspunt van deze methode is dat de correcties onder beweging plaatsvinden. Dit is een beweging die de cliënt zelf maakt. Er is dus steeds een nauwe samenwerking tussen cliënt en therapeut.

De Dornmethode is eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend. Tijdens de behandeling gaat men niet door de pijngrens en de weerstand heen, waardoor er nauwelijks risico aanwezig is. Doordat het een zachte en milde methode is, is hij ook zeer geschikt voor kinderen.
Zeer geschikt bij:
Beenlengteverschil, bekkeninstabiliteit, -scheefstand of -pijn, chronische ischias of hernia, allerlei rug-, schouder- en nekklachten, hoofdpijn / migraine, dof gevoel in, tintelingen of onrustige benen, etc. Eigenlijk allerhande klachten van het bewegingsapparaat en van die interne organen die middels de zogenaamde spinale zenuwen met de wervelkolom in verbinding staan.

BREUSSMASSAGE

breussmassage

Een zeer milde, diep doorwerkende ruggenwervel-massage
De Breussmassage is een zeer zachte therapeutische rugmassage, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen. Deze massage is gericht op ontspanning van de wervelkolom en geeft een betere doorbloeding van de rug.

Zeer geschikt bij pijnlijke wervelkolom problemen
Omdat de massage heel erg mild is, is deze massage bij (zeer) pijnlijke aandoeningen zeer geschikt. Veel tussenwervelkolom problemen, zoals spit, ischias, ischialgie en hernia zijn met deze methode ongevaarlijk en goed te behandelen.

Ook geschikt bij het oplossen van spanningen
De Breussmassage is een fijngevoelige sterk energetische rugmassage, die lichamelijke en psychische spanningen (mede) op kan lossen. Hij kan hierdoor ook toegepast worden bij verkrampingen, pijn (verzachting tot opheffing), slaapstoornissen, depressie, stress, angsten, hyperactiviteit e.d.

Ter afsluiting van de massage wordt je vanuit de rug gemagnetiseerd. Hierdoor werkt de behandeling diep door. De helende energie bevordert het natuurlijk genezingsproces van het totale lichaam (fysiek en emotioneel). De behandeling wordt als behaaglijk, ontspannend, rustgevend en verlichtend ervaren.

 

Afspraak maken!


DORN BREUSS - VITAMINE adviesS
S
voor meer informatie
OFFICINALIS.NL

 

OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
U kunt ons volgen op facebook, google en instagram.