Gerard Snik OFFICINALIS
Homeopathie, Energetische en Natuurlijke geneeswijzen
Westervoort

 0263115740

info@officinalis.nl

ENERGETISCHE EN NATUURLIJKE GENEESWIJZEN
GERARD SNIK   INFO

HOMEOPATHIE   ENERGETISCHE-THERAPIE   BIORESONANTIE   OVERIGE

DORN BREUSS - VOEDING - VITAMINE advies


ZIEK VAN "GEZONDE" VOEDING!?

Gerard Snik, ziek van gezonde voeding

De kwaliteit van onze dagelijkse voeding is mede verantwoordelijk voor ons algemeen welbevinden en de kracht van onze lichaamseigen afweer. Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van wat je eet. Maar wat is goed en wat niet? Welke richtlijnen kun je volgen? Ook "gezonde" voeding kan klachten geven!

Wat is "gezonde voeding"
Er bestaat geen optimaal voedingsadvies dat voor alle mensen van toepassing is. Iedere persoon is uniek! Laat je in eerste instantie altijd leiden door dat wat je lichaam, je gevoel, je intuïtie, je smaak, je aangeeft te eten. Dit kan van dag tot dag verschillen.
Wij hebben geleerd ons te richten op dat wat gezegd wordt dat goed is en vergeten daarmee om naar het eigen lichaam te luisteren. Verder heeft de cultuur en de opvoeding, ons een voedingspatroon aangeleerd, waarop wij "goede voeding" baseren.

Klachten door voeding
Veel mensen hebben last van "allergieën" of spijsverteringsproblemen waardoor voeding niet goed verdragen wordt. Eet niets waar je een afkeer voor hebt of wat je niet verdraagt. Je lichaam geeft hiermee aan dat dit voedingsmiddel niet goed voor je is.
Wanneer je onzeker bent over welke voedingsmiddelen goed en niet goed voor je zijn, kan een Bioresonantie-test je meer duidelijkheid geven. Middels de Bioresonantie kan uitgetest worden op welke voedingsmiddelen het lichaam gevoelig dan wel onverdraagzaam reageert. Dus welke voedingsmiddelen je beter tijdelijk uit je voedingspatroon weg kunt laten. Tevens kan met de Bioresonantie gezocht worden naar de oorzaak van deze onverdraagzaamheid.

Bioresonantie, darmen als basis voor gezondheid

DE DARMEN ALS BASIS VOOR GEZONDHEID

Wanneer men aan de maag of darmen denkt, brengt menigeen dit slechts in verband met symptomen zoals bijvoorbeeld verstopping, diarree, winderigheid, maagzuur en buikpijn, of met aandoeningen als maag- en darmzweren en aambeien. De maag en darmen zijn onderdeel van ons spijsverteringsstelsel. Het spijsverteringsstelsel is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat het voedsel wordt verteerd, dat de hierdoor vrijgekomen voedingsstoffen worden opgenomen en dat de overgebleven restanten als ontlasting je lichaam weer verlaten.

De darmen als spijsverteringsorgaan
Problemen in de darm kunnen ontstaat door een verkeerd voedingspatroon, verteringsproblemen (te weinig maagzuur, onvoldoende galzuren of pancreas-enzymen) en obstipatie. Maar ook door het innemen van onvoldoende voedingsvezels, een tekort aan mineralen (verkeerde zuurgraad), te haastig eten zonder goed te kauwen, onvoldoende waterinname en het eten van de verkeerde soorten eiwitten, koolhydraten of vetten. Dit kan leiden tot een verstoord eco-milieu in de darmen.

Wanneer de spijsvertering verstoord is, worden voedingsstoffen minder goed opgenomen en kunnen ziektekiemen, gifstoffen, gistings- en rottingsmetabolieten (zoals ammoniak) door het lichaam verspreid worden. Bij mensen met een verstoorde spijsvertering kunnen klachten ontstaan zoals; huidziekten, hoofdpijn, vermoeidheid, stemmingsveranderingen, lusteloosheid, reumatische aandoeningen, hormonale klachten, leverklachten, etc.

De darmen en uw afweer
De darmen doen meer dan verteren! In de darmen zit namelijk ook een zeer belangrijk deel van het immuunsysteem. In de darmen komen namelijk tal van stoffen binnen. Niet alleen voedingsstoffen, maar ook bacteriën en virussen. De darm moet steeds beslissen welke stoffen goed zijn en moeten worden opgenomen, en welke stoffen juist onschadelijk gemaakt moeten worden en verwijderd. Het verdedigen tegen bacteriën en virussen is een belangrijke taak van de maag en darmen.

Werken aan de gezondheid van uw darmen, werken aan uw gezondheid
Een goed functioneren van de darmen is de basis van je gezondheid en weerstand. Het goed functioneren van de darmen bepaalt voor een groot deel of we een gezond gewicht hebben, hoe onze stemming is, hoe gezond onze huid eruit ziet, of we ons sterk en energiek voelen en hoe goed we met stress kunnen omgaan.
Samen gaan wij op zoek naar de voor jou beste methode om je darmen in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen. Met behulp van de Bioresonantie krijg jij een persoonlijk en gedegen advies.

 

Afspraak maken!S
S
voor meer informatie
OFFICINALIS.NL

 

OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
U kunt ons volgen op facebook, google en instagram.