Gerard Snik OFFICINALIS
Homeopathie en Natuurlijke geneeswijzen
Westervoort

 0263115740

info@officinalis.nl

WERKWIJZE   SPECIALISATIE   TEAM   INFO

ALLERGIE   DARMEN   VIT.B12   VACCINATIESCHADE

VITAMINE TEKORT - B12 TEKORT - ZWANGERSCHAP


Gerard Snik, vitamine tekort

VITAMINE-TEKORT KOMT VAKER VOOR DAN JE DENKT!

Je zou verwachten dat in onze huidige samenleving geen vitamine-tekort of mineralen-gebrek meer ontstaan. In de winkels is een ruime keuze en variatie aan voedingsmiddelen. Vele soorten groenten en fruit zijn het hele jaar verkrijgbaar. Vanuit de hele wereld. Niet meer alleen in de periode van de (seizoens)oogst. Toch hebben veel klachtenpatronen nog steeds een directe relatie met een disbalans in of tekort aan, één of meerdere vitaminen.

Oorzaken vitamine-tekort
Een vitamine disbalans of tekort kan veel verschillende oorzaken hebben. Het eetpatroon (eenzijdig, kant-en-klaar-maaltijden, bereidingswijze) en de voedingsindustrie (kassen, ophokken, vroege oogst en langdurige opslag, bewerkingen als raffineren, modificeren, pasteuriseren e.d.) verlagen de voedingswaarde van producten. Uit onderzoek blijkt dat de voedingswaarde van enkele groenten en fruitsoorten zelfs tot 80% gedaald is.

Ook ziekten, medicatiegebruik, (epi)genetica, leefwijze en levensfase, intensief sporten of zwaar lichamelijk werk of het gebruik van genotsmiddelen kan een vitamine-tekort veroorzaken.
Een tekort kan ontstaan door een hogere vitamine-behoefte of vitamine-verbruik. Zoals bijvoorbeeld door stress of zwangerschap(wens). Ook het gebruik van medicatie (zoals sommige maagzuurremmers, cholesterolverlagers, de pil) kan de opname van vitaminen beperken of de behoefte vergroten, verhogen.

Klachten door vitamine-tekort
Bij een kind met "ADHD" liet een arts een reeks bloedtesten uitvoeren. Hieruit bleek dat de jongen kampte met een zwaar ijzertekort, onder meer omdat hij zich na school tegoed deed aan suikerrijke, maar ijzerarme junkfood. De symptomen van bloedarmoede zijn fysieke vermoeidheid, gebrek aan focus en geheugenproblemen. "De stempel ADHD en de bijhorende medicatie verborgen het echte probleem".
Door een vitamine-tekort of disbalans kunnen allerlei uiteenlopende klachten ontstaan. We zijn ons niet altijd bewust van het feit dat klachten gerelateerd kunnen zijn aan een vitamine-tekort. Zoeken naar de onderliggende werkelijke oorzaken is daarom een belangrijk gegeven.

"Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" (Hippocrates)
Naast het verhelpen van klachten door vitamine-tekorten, kan het innemen van bepaalde voedingsstoffen ook bescherming bieden. Zoals bijvoorbeeld foliumzuur en vitamine B12 bij zwangerschap(wens), vanwege het risico op een open ruggetje. Tevens kunnen bepaalde voedingsstoffen ingezet worden om hun positieve effecten bij klachten of werking als natuurlijk "medicijn". Bijvoorbeeld omega-3 vetzuren bij onrust en concentratieproblemen.
Belangrijk!
Slik niet zomaar extra vitamine en/of mineralen. Het slikken van vitamine en mineralen kan positieve maar ook negatieve effecten hebben!
Raadpleeg hierbij altijd een deskundige!

Gerard Snik, vitamine advies

Vitaminestatus bepalen
Via een bloedbepaling kan de vitaminestatus gemeten worden. De gemeten waarden worden getoetst aan vastgestelde normwaarden. Deze uitslagen zijn een indicatie. Vraag bij uw huisarts een kopij van de uitslagen en laat deze door je natuurgeneeskundig therapeut (mede) beoordelen. Ieder kijkt met een eigen blik, eigen visie naar de bloeduitslagen.

Een gericht persoonlijk advies
Indien mogelijk kijkt Gerard naar de bloedbepalingen, jou persoonlijke verhaal, het klachtenpatroon (nu en verleden), medicatiegebruik, medische voorgeschiedenis en een Bioresonantietest. Deze informatie combineerd hij met zijn specifieke ervaring en kennis betreffende vitamine deficiëntie problematiek. Op basis hiervan geeft hij een gericht advies, afgestemd op jou persoonlijke behoefte of vraag.

 

Afspraak maken!


VITAMINE TEKORT - B12 TEKORT - ZWANGERSCHAPS
S
voor meer informatie
OFFICINALIS.NL

 

OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
U kunt ons volgen op facebook, google en instagram.