Gerard Snik OFFICINALIS
Homeopathie en Natuurgeneeskunde Westervoort

 0263115740

info@officinalis.nl

SPECIALISATIE   BEHANDELING   TEAM   INFO

ALLERGIE   DARMEN   VIT.B12   VACCINATIESCHADE

B12 TEKORT - VITAMINE TEKORT

praktijkruimte officinalis natuurgeneeskunde westervoort

VITAMINE-TEKORT KOMT VAKER VOOR DAN JE DENKT!

Je zou verwachten dat in onze huidige samenleving geen vitamine-tekort of mineralen-gebrek meer ontstaan. In de winkels is een ruime keuze en variatie aan voedingsmiddelen. Vele soorten groenten en fruit zijn het hele jaar verkrijgbaar. Vanuit de hele wereld. Niet meer alleen in de periode van de (seizoens)oogst. Toch hebben veel klachtenpatronen nog steeds een directe relatie met een disbalans in of tekort aan, één of meerdere vitaminen.

Oorzaken vitamine-tekort
Een vitamine disbalans of tekort kan veel verschillende oorzaken hebben. Het eetpatroon (eenzijdig, kant-en-klaar-maaltijden, bereidingswijze) en de voedingsindustrie (kassen, ophokken, vroege oogst en langdurige opslag, bewerkingen als raffineren, modificeren, pasteuriseren e.d.) verlagen de voedingswaarde van producten. Uit onderzoek blijkt dat de voedingswaarde van enkele groenten en fruitsoorten zelfs tot 80% gedaald is.

Ook ziekten, medicatiegebruik, (epi)genetica, leefwijze en levensfase, intensief sporten of zwaar lichamelijk werk of het gebruik van genotsmiddelen kan een vitamine-tekort veroorzaken.
Een tekort kan ontstaan door een hogere vitamine-behoefte of vitamine-verbruik. Zoals bijvoorbeeld door stress of zwangerschap(wens). Ook het gebruik van medicatie (zoals sommige maagzuurremmers, cholesterolverlagers, de pil) kan de opname van vitaminen beperken of de behoefte vergroten, verhogen.

Klachten door vitamine-tekort
Bij een kind met "ADHD" liet een arts een reeks bloedtesten uitvoeren. Hieruit bleek dat de jongen kampte met een zwaar ijzertekort, onder meer omdat hij zich na school tegoed deed aan suikerrijke, maar ijzerarme junkfood. De symptomen van bloedarmoede zijn fysieke vermoeidheid, gebrek aan focus en geheugenproblemen. "De stempel ADHD en de bijhorende medicatie verborgen het echte probleem".
Door een vitamine-tekort of disbalans kunnen allerlei uiteenlopende klachten ontstaan. We zijn ons niet altijd bewust van het feit dat klachten gerelateerd kunnen zijn aan een vitamine-tekort. Zoeken naar de onderliggende werkelijke oorzaken is daarom een belangrijk gegeven.

"Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" (Hippocrates)
Naast het verhelpen van klachten door vitamine-tekorten, kan het innemen van bepaalde voedingsstoffen ook bescherming bieden. Zoals bijvoorbeeld foliumzuur en vitamine B12 bij zwangerschap(wens), vanwege het risico op een open ruggetje. Tevens kunnen bepaalde voedingsstoffen ingezet worden om hun positieve effecten bij klachten of werking als natuurlijk "medicijn". Bijvoorbeeld omega-3 vetzuren bij onrust en concentratieproblemen.
Belangrijk!
Slik niet zomaar extra vitamine en/of mineralen. Het slikken van vitamine en mineralen kan positieve maar ook negatieve effecten hebben!
Raadpleeg hierbij altijd een deskundige!

bioenergetische vitaminetest
Bioeneretische vitaminetest

Vitaminestatus bepalen
Via een bloedbepaling kan de vitaminestatus gemeten worden. De gemeten waarden worden getoetst aan vastgestelde normwaarden. Deze uitslagen zijn een indicatie. Vraag bij uw huisarts een kopij van de uitslagen en laat deze door uw natuurgeneeskundig therapeut (mede) beoordelen. Ieder kijkt met een eigen blik, eigen visie naar de bloeduitslagen.

BodyBioScan
Sinds kort zijn wij in het bezit van de BodyBioScan. De BodyBioScan geeft middels een energetische meting informatie over de intracellulaire aan- of afwezigheid van vitamine en mineralen. Hiermee kunnen tekorten of overschotten opgespoord worden voordat ze in het bloed aantoonbaar zijn. Een verandering in de waarden is veel eerder zichtbaar in het energieveld van een persoon dan in het bloed.

De Bioscan heeft een signalerende functie, nog voordat dit via bloedonderzoek wordt geconstateerd.

Een gericht persoonlijk advies
Indien mogelijk kijken wij naar de bloedbepalingen, uw persoonlijke verhaal, het klachtenpatroon (nu en verleden), medicatiegebruik, medische voorgeschiedenis, de BodyBioScan vitaminetest en de Bioresonantietest. Dat combineren we met specifieke ervaring en kennis betreffende vitamine deficiëntie problematiek. Op basis hiervan geven wij u een gericht advies, afgestemd op uw persoonlijke behoefte of vraag.

 

 

Afspraak maken!


VITAMINE TEKORT - B12 TEKORTS
S
voor meer informatie
OFFICINALIS.NL

 

OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
U kunt ons volgen op facebook, google en instagram.