OFFICINALIS
Natuurgeneeskunde Westervoort

HOME   SPECIALISATIE  BEHANDELING   TEAM   INFOALLERGIE

gluten/coeliakie


VOEDING
darmen


Vitamine B12


VACCINATIE
schade

MEDICATIE
schade

 

Verhalen uit de praktijk
Om meer duidelijkheid te geven over hoe wij werken en met welke klachten u naar ons toe kunt komen, hebben wij ervaringsverhalen beschreven. Deze ervaringsverhalen zijn werkelijk gebeurde verhalen uit onze praktijk. In verband met de privacybescherming zijn, in deze toch zeer persoonlijke verhalen, namen en andere herkenbare details veranderd.


EEN LASTIG KIND?
Een onopgemerkte glutenallergie

kinderen, bioresonantieIsa is vervelend, humeurig en wil niet eten. Ze eet maar een bord pap per dag. Op advies van een diëtiste krijgt ze energierijke poeder door haar maaltijden omdat ze te weinig calorieën binnen krijgt. Isa is ook vaak benauwd en krijgt daarvoor 5 keer per dag twee verschillende pufjes. Haar ogen zijn dof en haar huid is erg droog en gevoelig. De moeder is een half jaar eerder met Isa bij een andere therapeut geweest. Deze dacht aan koemelk en huisstofmijt. Na aanpassingen in het huis en in de voeding verbeterden de klachten van Isa iets. Maar Isa's moeder blijft het gevoel houden dat er nog iets is, iets waarop ze de vinger niet kan leggen.

Met Bioresonantie de dieperliggende oorzaken uittesten
We beginnen met een uitgebreide bioresonantietest om zo achter de dieperliggende oorzaak(en) van de klachten te komen. Uit de test komt naar voren dat de koemelk en huisstofmijt bijproblemen zijn, en dat de hoofdoorzaak bij een gevoeligheid voor gluten ligt. Ondanks dat de bioresonantietest voor ons duidelijk en afdoende is, hebben wij in verband met de ernst van de glutengevoeligheid, Isa doorverwezen naar de huisarts.

Gluten allergie / onverdraagzaamheid?
Isa's moeder heeft na onze test de voeding van Isa aangepast naar glutenvrij. Wonder boven wonder verdwenen alle problemen als sneeuw voor de zon. Isa werd vrolijk en gezellig, ze begon goed te eten en sinds het dieet heeft Isa geen pufjes meer nodig gehad. Haar huidproblemen verdwenen en haar ogen gingen stralen. Isa's moeder merkte op "ik kan eindelijk van mijn dochter genieten".

De moeder van Isa is met haar naar de huisarts gegaan en heeft erop gestaan dat zij werden doorverwezen naar een kinderarts. Deze kinderarts heeft goed naar haar verhaal geluisterd en in overleg allerlei medische onderzoeken uitgevoerd. Uit de onderzoeken (bloedonderzoek, genenonderzoek, darmbiopt onder narcose) kon geen glutenallergie of Coeliakie geconstateerd worden. Alleen uit de provocatietest, waarbij Isa weer gluten moest eten, bleek duidelijk dat Isa heftig reageert op tarwegluten. De diagnose van de kinderarts was dan ook, dat ondanks de negatieve uitslag van de medische onderzoeken er op basis van het klinisch beeld (dat wat het kind als reactie laat zien) sprake is van een gluten onverdraagzaamheid.

Na de medische mallemolen besluit de moeder om Isa eerst tot rust te laten komen, de situatie te laten stabiliseren door haar glutenvrij te laten eten. Zij wil weer rust en stabiliteit.

 

Afspraak maken!


OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem, Gelderland), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
Wij bieden als extra service: webshop.officinalis.nl. U kunt ons volgen op facebook, linkedin en google+.