OFFICINALIS
Natuurgeneeskunde Westervoort

HOME   SPECIALISATIE  BEHANDELING   TEAM   INFOALLERGIE

gluten/coeliakie


VOEDING
darmen


Vitamine B12


VACCINATIE
schade

MEDICATIE
schade

 

HOOIKOORTS / POLLENALLERGIE

hooikoorts, pollenallergie, pluis
Hooikoorts is een allergische reactie van de slijmvliezen van neus en/of ogen op het stuifmeel (pollen) van grassen, bomen en andere planten die voor de bestuiving afhankelijk zijn van de wind. Omdat deze planten maar gedurende een betrekkelijk korte tijd bloeien, is hooikoorts een seizoensziekte (van het voorjaar) die jaarlijks terugkomt. Maar omdat veel mensen voor meerdere soorten stuifmeel allergisch zijn, kan de periode dat hooikoortsklachten voorkomen toch vrij lang zijn.

De stuifmeelkorrels die op het slijmvlies terecht komen zetten het afweersysteem aan tot ontstekingsreacties. Hierdoor kunnen klachten ontstaan die in eerste instantie lijken op een neusverkoudheid, een branderig en jeukend gevoel kan zorgen voor flinke niesbuien, ook kan een loopneus ontstaan, een zwaar gevoel of pijn laag op het voorhoofd en rond de ogen. Ook jeukende, branderige en tranende ogen zijn veel voorkomende klachten. De allergische reactie op het stuifmeel kan ook hoestklachten veroorzaken en zwelling en/of irritatie van de huid. De laatstgenoemde klachten komen echter relatief weinig voor.

Een groot aantal soorten stuifmeel kan de hooikoortsverschijnselen veroorzaken. De planten die de meeste problemen veroorzaken zijn verschillende soorten grassen, berken, wilgen en hazelaars. Maar ook andere planten zoals weegbree en bijvoet produceren stuifmeel dat hooikoortsklachten kan geven.

Een Bioresonantie behandeling kan bij hooikoortsklachten effectief zijn.
In het seizoen dat de klachten het zwaarst zijn kunnen de acute klachten verminderd worden. Maar het meest effect heeft een behandeling in de periode dat het afweersysteem minder geprikkeld is. Het beste resultaat wordt verkregen wanneer een behandeling van hooikoorts gestart wordt in het najaar.

 

Afspraak maken!


OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem, Gelderland), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
Wij bieden als extra service: webshop.officinalis.nl. U kunt ons volgen op facebook, linkedin en google+.